CSSP-TANCHAZ-2018-0232

CSSP-TANCHAZ-2018-0232

Tarpai táncházak támogatása

Egyesületünk a 2018-as év szakmai programjának támogatására beadott pályázatot formai szempont miatt elutasították. Abban is legnagyobb részt a táncházak eredményes szervezésére pályáztunk volna. Bízunk benne, hogy jelen támogatásban részesülni fogunk, így az egyesület  több energiát tud fektetni a táncházak színvonalasabb szervezésére és sokrétűbb mellék programok lehetőségével (pl. aki pihen megtekintheti, hogyan készül a tarpai mintás keresztszemes hímzés, vagy a kis gyerekek népi hagyományos fa játékokkal, gólyalábakkal játszhatnak, népi ételeket kóstolhatnak meg a táncházakon résztvevők)

Fontos, hogy idén szeretnénk zárt térből szabatérre is kivinni a táncházakat, így olyanok is betekintést nyerhetnek a csodálatos hangulatról, akik zárt térbe nem biztos, hogy bejönnének egy épületbe.

Jelen támogatási igényünk legnagyobb részét a hangosításhoz szükséges technikai eszközök teszik ki, azonban ezekkel egy szabatéri alkalom hangosítását saját magunk meg tudnánk oldani megfelelő színvonalon, külső hangosítási cég megbízása nélkül. Hosszú távon ez nagy segítséget jelentene a táncházak működtetésére, gyakoriságának növelésére.